Massage der du er

       Massage der du'er ;)    

Sportsakupunktur

Det findes mange former for akupunktur. Jeg udfører sportsakupunktur, som er behandling med nåle i triggerpunkter. I aktive for behandling, og i latente som forebyggelse. Sportsakupunktur er særdeles effektiv til at aktivere og fremskynde kroppens egen helings-process, da nålen laver en lille inflammation i musklen og aktiverer udskillelsen af kortisol (anti-inflammatorisk hormon), hvilket får musklen til at reparere sig selv. 

Ved enhver skade/overbelastning/ømhed etc. kroppen oplever, udskiller den kortisol for at reparere skaden. Hvis kroppen oplever at smerterne efter de pågældende skaderne bliver ignoreret, og brugen af det skadede området fortsætter, stopper kroppen udskillelsen af kortisol, - man kan sige at kroppen ikke gider at reparere på noget ejermanden ikke giver ro til at hele, - så kan det jo ikke være vigtigt nok.
 Ved at lave en lille skade i den gamle skade, for eksempel ved at sætte en nål eller give et mekanisk tryk i en øm muskel/triggerpunkt, minder man kroppen om at man gerne vil at den skal fortsætte at udskille kortisol. Det er det samme en læge gør når han eller hun giver en blokade, - en behandling med binyrebarkhormon - et kopi af kroppens naturlige kortisol.