Massage der du er

       Massage der du'er ;)    

Triggerpunkter

Triggerpunkter er "spændingspunkter" i musklerne. Alle har de samme triggerpunkter. Forskellen er bare at de enten er latente eller aktive. Hvis triggerpunktet er aktivt, forårsager det en forkortning af musklen, og det gør ondt når det bliver trykket i punktet. Det kan også stråle smerte ud fra punktet uden at det bliver rørt ved. 

Triggerpunkter bliver også kaldet muskelknuder eller myoser. De kan forårsages af traumer, men kan også skyldes gentagne belastninger, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, fysisk og psykisk stress, søvnmangel og dårlig ernæring. 


Ved at trykke hårdt på punktet længere tid end ved kun normal massage, bliver der frigivet kortisol og endorfiner, kroppens egne inflammationshæmmende og smertestillende midler, og muskelspændingen vil sænkes og smerten gradvis aftage.


Behandling af triggerpunkter er en af de mest sucessfulde veje for at blive kvit hypertonus (høj spænding) i muskluaturen.


Det kan være smertefuldt at blive trykket i et aktivt triggerpunkt. Derfor tilbyder jeg også sportsakupunktur, hvor jeg sætter nåle i triggerpunkterne, og det gør ikke lige så ondt.